بیشترین سطح کشور ماایران را مناطق خشک و نیمه خشک تشکیل می دهد. در اقلیم ایران آب عنصری حیاتی و استراتژیک میباشد که منابع آن در ایران هرروز محدودتر میشوند . فلذا باید طراحی منظر ( لنداسکیپ ) در ایران با نگاه به شرایط، محدودیات و تاثیرات محیطی حاصله آتی انجام بپذیرد. «Xeriscaping» یا «منظرپردازی خشک» راهکاری متداول در دنیا میباشد که در مواجهه با شرایط و اقلیم هایی گرم و خشک و رویکردی جهت مقابله با خشکسالی مطرح می گردد. این اصطلاح خود از دو بخش «Xeros» (به معنای خشک) و «landscape» به معنای چشم انداز و منظر تشکیل می شود
.
منظر سازی خشک (لند اسکیپ خشک ) شامل چند محور اصلی است که هدف همگی محور ها کاهش مصرف آب و بهینه سازی آن و در عین حال ایجاد منظر و لنداسکیپی چشم نواز میباشد این چند محور شامل آنالیز خاک جهت انتخاب بهینه گیاهان سپس برنامه ریزی و طراحی و همچنین استفاده منطقی از سطوح چمن کاری شده در طراحی ها و آبیاری پهنه و استفاده از زمین پوش مناسب جهت جایگزینی چمن و احیانا سایر پوشش های گیاهی مانند قلوه سنگ ، سنگ رودخانه و ... و درنهایت نگهداری لنداسکیپ و منظر میباشد .
در زری اسکیپ مصرف آب در محیط باز به میزان حد اقل پنجاه درصد کاهش یافته بدون آنکه از زیبایی و کیفیت فضایی منظرکاسته شود، . همچنین از کود و مواد شیمیایی به میزان کمتری استفاده خواهد شد و مراقبت و نگهداری کمتری مورد نیاز خواهد بود. همگی این موارد در صرفه جویی وقت، انرژی و هزینه های پروژه موثر میباشند .
فواید استفاده از زری اسکیپ در طراحی منظر :
1-صرفه جویی و کاهش شدید در مصرف آب
2-کاهش هزینه های نگهداری
3-کاهش آسیب پذیری لنداسکیپ در مقابل خشکی های احتمالی
4-توسعه فضای سبز
5-کاهش آلودگی های زیست محیطی
6- کاهش آبشویی مواد غذایی در زمین
7-کاهش مصرف سم