اینجا هستید:

هر آنچه که باید در مورد وال مش بدانید

وال مش، راهکاری ایمن و مقرون‌به‌صرفه برای مقاوم‌سازی دیوارهای غیرسازه‌ای

وال مش، نوعی از مقاوم‌سازی است که می‌توان به جای وال پست از آن استفاده کرد. وال پست، یک تیر عمودی است که برای تقویت دیوارهای غیرسازه‌ای در برابر زلزله استفاده می‌شود.

اگر میلگرد از یک دیوار حذف شود، مقاومت آن به شدت پایین می‌آید. به همین دلیل نیازمند مقاوم‌سازی کردن است. دیوارهای غیرسازه‌ای، مانند دیوارهای جداکننده بین واحدهای آپارتمانی، معمولاً فاقد میلگرد هستند. در صورتی که این دیوارها مقاوم‌سازی نشوند، در هنگام زلزله، احتمال تخریب یا فروریزی آنها وجود دارد.

وال مش، یک سیستم نوین مقاوم‌سازی است که از شبکه‌های مش فایبرگلاس تشکیل شده است. این شبکه‌ها به صورت عمودی و افقی روی دیوار نصب می‌شوند و سپس یک لایه پلاستر معدنی روی آنها اجرا می‌شود. ترکیب حاصل یک کامپوزیت سیمانی توانمند ایجاد می‌کند که دیوار را در برابر لنگر حاصل از نیروی برون صفحه زلزله مستحکم می‌کند.

تعریف وال مش چیست؟

وال مش (wallmesh) یک سیستم نوین برای مهار لرزه‌ای دیوارهای غیرسازه‌ای در ساختمان‌ها است. در این سیستم، نوارهای مش فایبرگلاس روی دیوار قرار گرفته و یک پلاستر معدنی روی آن اجرا می‌شود. ترکیب حاصل یک کامپوزیت سیمانی توانمند ایجاد می‌کند که دیوار را در برابر لنگر حاصل از نیروی برون صفحه زلزله مستحکم می‌کند.

وال مش
وال مش مزایای زیادی نسبت به روش‌های سنتی مهار لرزه‌ای دیوارها دارد. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرعت اجرای بالا
  • هزینه کمتر
  • انعطاف‌پذیری بیشتر
  • کاهش وزن سازه

وال مش برای انواع دیوارهای غیرسازه‌ای مانند دیوارهای گچی، آجری و کنافی مناسب است. این سیستم می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی مقاومت دیوارها در برابر زلزله را افزایش دهد.

مقاومت سازی دیوار در یک بنا بسیار مهم است. برخی از نقاط یک ساختمان ممکن است فاقد میلگرد باشد. در صورتی که تکان و لرزه ای به آن بیفتد، به احتمال زیاد ممکن است فرو بریزد.
در گذشته برای مقاومت دیوارها از وال پست استفاده می شد.

اما امروزه نوع دیگری از وال پست استفاده می شود و به آن وال مش می گویند. وال مش برای افزایش مقاومت بخش هایی از ساختمان که ماهیتی غیر سازه ای دارند استفاده می شود.

اگر نگاهی به ویلاهایی که در شمال کشور ساخته می شود بیندازید، ممکن است استفاده از وال مش را در محوطه سازی و دیوارهایی که سازه ای نیستند، واضح تر ببینید. به هر حال از این روش مقاوم سازی، در هر جایی می توان استفاده کرد.

وال مش wall mesh نوعی توری فایبرگلاس با قطر چشمه و گرماژ مختلف است که روی دیوارهای غیر سازه ای قرار می گیرد و با پلاستر سیمانی و گچی پوشانده می شود. تورهای فایبرگلاس وال مش با گچ و سیمان پلاستر، تشکیل یک لایه مقاوم روی دیوار می دهند که می تواند مقاومت دیوار را در مقابل ضربات و لرزه های ناشی از زلزله، بالا ببرد. اگر بتوان از فایبرگلاس مقاوم و بسیار با کیفیت استفاده کرد، مقاومت نهایی دیوار بسیار زیاد خواهد شد.

وال مش‌ها روی بتن، آجر، واش بتن دیواری و هر دیواری که با مصالح ساخته شده باشد، می‌تواند اجرا شود. مصالح به کار رفته در دیوار، زیاد مهم نیست. مهم درست اجرا کردن وال مش است که مقاوم شدن دیوار را تضمین کند.

توجیه اقتصادی و به صرفه بودن وال مش، بسیار بیشتر از وال پست و روش های مقاوم سازی دیگر است. این تورها به شکل عمودی روی دیوار نصب می شود و بسیار سبک است. اما وال پست ها سنگین هستند و هزینه اجرایی بالاتری دارند. حتما در ادامه به تفاوت وال مش و وال پست خواهیم پرداخت تا با تفاوت آنها بیشتر آشنا شوید.

وال مش

مزایای وال مش

مزایای استفاده از وال مش، بسیار زیاد است. استفاده از این روش در مقایسه با سایر روش‌ها، قابل قیاس نیست. برخی از مهندسان ساختمان و معماران، ترجیح می دهند که نمای ساختمان را از نوع ترکیبی اجرا کنند.

مزایای نمای مرکب عایق، بر کسی پوشیده نیست اما مقاوم سازی آن نیز دارای اهمیت بسیار زیادی است. با مقاوم سازی نمای مرکب یا نمای اتیکس ETICS و دیوارهای غیر سازه ای در یک ساختمان، می توان مقاوم سازی را تا حد بسیار زیادی اجرا کرد.

برخی از مهم ترین مزیت های استفاده از وال مش در مقابل سایر روش ها شامل موارد زیر است:

  • وال مش ها از نظر اقتصادی به صرفه تر از وال پست و سایر روش ها هستند. هزینه اجرای آنها پایین تر است.
  • مقاومت به وجود آمده از وال مش بسیار بیشتر از سایر روش ها است.
  • احتمال بروز آسیب در اثر ضربات و لرزه، به شدت کم می شود.
  • در داخل ساختمان هایی که واحدها به وسیله دیوار ساده از یکدیگر جدا می‌شوند، کاربرد داشته و می‌توان آنها را از یکدیگر جدا کرد.
  • ترکیب شدن فایبرگلاس با گچ و پلاستر سیمانی، تشکیل یک بتن مقاوم و لایه ی محکم می دهد که لرزه های زمین لرزه را تا حد امکان، دفع می کند.
  • اگر در مقاوم سازی نما و عایق بیرونی که با بتن اکسپوز ساخته شده، استفاده شود، می تواند در مقابل تندبادها و زمین لرزه مقاومت خوبی نشان دهد تا نمای ساختمان دچار ریزش نشود.
  • نصب و اجرای وال مش یاده تر از روش های دیگر است.

مراحل اجرای وال مش چگونه است

اجرای وال مش در ساختمان یا دیوارهایی که جهت محوطه سازی بنا شده است، بسیار اهمیت دارد. در اجرای این مقاوم سازی باید همه چیز درست و دقیق محاسبه شود. اگر محاسبات مربوطه، به درستی صورت نگیرد، مقاوم سازی ناقص خواهد بود و هیچ تاثیری در استحکام سازه نخواهد داشت.

وال مش

نحوه اجرای مقاوم سازی از ساخت بنا جدا است. ابتدا ساخت انجام می شود و بعد از آن مقاوم سازی صورت بگیرد. مراحل اجرای وال مش شامل موارد زیر است:

  1. ابتدا باید دیوار و ساخت آن اجرا شود. این مرحله بدون محدودیت انجام می شود و نیازی به استفاده از دیوار باربر یا تیغه حمال و کار اضافی نیست. فقط می توان در این مرحله برای محکم کردن دیوار و عدم فرو ریختن آن، از فوم تراکم پذیر یونولیت برای اتصال دیوار به ستون و تیر استفاده کرد.
  2. باید نوارهای وال مش را طبق محاسبات مورد نظر و با توجه به فواصل تعیین شده به صورت قائم روی دیوار نصب کرد.
  3. یک لایه پلاستر ویژه وال مش باید روی آن اجرا شود. البته بسته به لایه‌های بعدی که به عنوان روسازی دیوار قرار است اجرا شوند، می‌توان از پلاستر بر پایه سیمان یا گچ استفاده نمود.
  4. نبشی‌های منقطع در فواصل مشخص، با استفاده از چسب اپوکسی وال مش روی تیرها نصب می‌شوند.

معرفی انواع وال مش

برای اجرای وال مش، می توان آن را به دو صورت اجرا کرد که شامل موارد زیر است اما وال مش فقط یک نوع است و متشکل از توری فایبرگلاس و پلاستر گچ یا سیمان است.

وال مش نواری

وال مش نواری ساده‌ترین و رایج‌ترین نوع وال مش است. این نوع وال مش از نوارهای مش فایبرگلاس تشکیل شده است که به صورت عمودی روی دیوار نصب می‌شوند. فاصله بین نوارهای مش معمولاً 50 تا 100 سانتی‌متر است.

وال مش سراسری

این نوع وال مش از یک شبکه مش فایبرگلاس تشکیل شده است که به صورت کامل روی دیوار نصب می‌شود. این نوع وال مش معمولاً برای دیوارهای بزرگ یا دیواره های اصلی استفاده می‌شود.

وال مش

مراحل اجرای وال مش نواری

دیوار مورد نظر به دقت بررسی شده و در صورت نیاز، سطوح آن تمیز و آماده می‌شود.
نوارهای مش فایبرگلاس با استفاده از پیچ و رولپلاک یا چسب بر روی دیوار نصب می‌شوند.
یک لایه پلاستر معدنی بر روی مش فایبرگلس اجرا می‌شود. پس از خشک شدن پلاستر، دیوار آماده استفاده می‌شود.

مراحل اجرای وال مش سراسری

وال مش سراسری از یک شبکه مش فایبرگلس تشکیل شده است که به صورت کامل روی دیوار نصب می‌شود. این نوع وال مش معمولاً برای دیوارهای بزرگ یا دیواره های اصلی بیشتر استفاده می‌شود.

وال مش نواری و سراسری علاوه بر افزایش مقاومت دیوارها در برابر زلزله، می‌تواند برای تقویت دیوارهای قدیمی و آسیب‌دیده، ایجاد دیوارهای جدید و همچنین محافظت از دیوارها در برابر آتش‌سوزی استفاده شود.

وال پست چیست و چه تفاوتی با وال مش دارد؟

وال مش یا همان وال پست های نوین، با وال پست های قدیمی بسیار متفاوت هستند اگرچه هر دو برای مقاوم سازی دیوار به کار میروند اما تفاوت در مقاومت ایجاد شده و نحوه اجرای آنها به شدت با یکدیگر متفاوت است. برخی از تفاوت های این دو شامل موارد زیر است:

  • وال مش ارزان تر از وال پست است.
  • نحوه اجرای وال پست سخت است اما وال مش به سادگی قابلیت اجرایی دارد.
  • مقاومت دیوار مورد نظر با وال مش بالاتر می رود اما در صورت استفاده از وال پست، به دلیل داشتن سازه فلزی، در صورت لرزیدن، دیوار تحت تاثیر قرار می گیرد.

قیمت و هزینه اجرا وال مش

قیمت و هزینه اجرای وال مش به عوامل مختلفی مانند نوع وال مش، ابعاد دیوار، ارتفاع ساختمان و شرایط اجرا بستگی دارد. به طور کلی، هزینه اجرای وال مش نسبت به روش‌های سنتی مهار لرزه‌ای دیوارها کمتر است.

قیمت وال مش نواری

قیمت وال مش نواری بسته به نوع مش فایبرگلاس، تعداد نوارها و ابعاد دیوار متفاوت است.
قیمت وال مش سراسری

قیمت وال مش سراسری

قیمت وال مش سراسری مانند نوع وال مشی که در بالا به ان پرداختیم شباهت زیادی دارند. وبسته به نوع مش فایبرگلاس و ابعاد دیوار متفاوت است. به طور کلی، قیمت هر متر مربع وال مش سراسری بین 300 تا 400 هزار تومان است.

هزینه اجرای وال مش

هزینه اجرای وال مش علاوه بر قیمت وال مش، شامل هزینه حمل و نقل، نصب و سایر هزینه‌های جانبی است.
این قیمت‌ها ممکن است با توجه به شرایط خاص پروژه، متفاوت باشد.

کلام آخر 

و در آخر باید گفت، برای اجرای مقاوم سازی با وال مش، بهتر است آن را به متخصص و افراد کاربلد و حرفه ای بسپارید. مجموعه ی پروفسور کو آماده انجام خدمات در این زمینه است و می توانید با مشاوران این مرکز در ارتباط باشید.

به اشتراک بگذارید:

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *