اینجا هستید:

نمای مونولیت

به اشتراک بگذارید:

نمای مونولیت

توجه به زیبایی بصری ساختمان‌ها سبب شده که امروزه اهمیت زیادی به نوع نمای آن‌ها داده شود. متریال‌های مختلفی برای ساخت نمای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. به روز شدن و تغییر با گذر زمان در بین نمای‌های ساختمان نیز به وجود آمده‌است.

نمای مونولیت یکی از نماهای مدرن و جدید در بازار امروز است که بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته و در محوطه سازی کاربرد دارد. در این مقاله قصد داریم شما را با نمای مونولیت که به زیبایی و سبک بودن خود شهرت دارد آشنا کنیم.

ساختار نمای مونولیت

در ساختمان سازی به منظور افزودن به زیبایی سازه از راهکار‌های مختلفی استفاده می‌شود. یکی از این روش ها، استفاده از نما‌های مختلف برای سازه است. با پیشرفت‌هایی که در صنعت ساختمان سازی رخ داده امروزه از متریال‌های مختلفی برای ساخت نما بهره می‌برند. علاوه بر زیبایی ظاهری بایستی به ساختار و وزن نما نیز دقت شود. استفاده از نماهای سبک باعث می‌شود که وزن بیش از حدی به سازه تحمیل نشود و به دنبال این موضوع استحکام سازه افزایش می‌یابد.

برای افزودن زیبایی به این نوع نما می‌توان از واش بتن و موزاییک نیز برای تزئین و محوطه سازی استفاده کرد. در این شرایط مقاومت ساختمان در برابر زلزله نیز بالا می‌رود. از جمله موارد کاربردی در این موضوع می‌توان به نمای مونولیت اشاره کرد. مونولیت در واقع نوعی نمای ساختمان است که از ترکیب سنگ‌های مختلفی همچون مرمر، گرانیت و کوارتز تولید می‌شود. برای زیر سازی این نما می‌توان از وال مش استفاده کرد.

در فرایند ترکیب سنگ‌های مختلف برای دستیابی به مونولیت، از رزین‌های روان کننده و رنگ طبیعی نیز استفاده می‌شود. این سنگ به دلیل ساختار منحصر به فردی که دارد به عنوان نمای سنگدانه نیز شناخته می‌شود. وزن سبک نمای حاصل از این سنگ در مقایسه با نماهای سنگی دیگر وزن سبکتری را دارا می‌باشد.

مشخصات فنی نمای مونولیت

مقدار ریز دانه‌ها: 2.5 الی 3 کیلوگرم در هر متر مربع از نما
مقدار تراوایی: 0.150
قابلیت جذب کردن آب: 0.1 الی 0.5
مدت زمان لازم برای خشک شدن نما: 6 ساعت
مقاومت در برابر تغییرات دمایی: -50 تا +80 درجه سانتی گراد

مزایای نمای مونولیت

نمای مونولیت به عنوان یکی از نماهای مدرن و به روز شناخته می‌شود. در مدت زمان کوتاه این روش توانست با مزایای منحصر به فردی که دارد محبوبیت زیادی در بین مهندسان و معماران به دست آورد. از جمله مزایای نمای مونولیت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سبک وزن بودن

یکی از دغدغه‌های اصلی مهندسان در حین انتخاب نما به وزن آن مربوط می‌شود. با افزایش وزن نما، استحکام سازه در برابر عوامل طبیعی کاهش می‌یابد. در صورت بروز حادثه، این کم بودن وزن سبب می‌شود که ضررهای مالی کم‌تری وارد شود. نمای مونولیت از نظر ظاهری مشابه با نمونه‌های سنگی است. به همراه این نما می‌توان از واش بتن و موزاییک، برای سطح بیرونی ساختمان نیز استفاده کرد.

وزن این نوع نما سبب شده که به شدت مورد توجه افراد قرار گیرد و حدودا نصف نماهای سنگی وزن دارد. استفاده از وال مش در بخش دیوار می‌تواند استحکام سازه را در چنین شرایطی افزایش دهد.

هزینه نصب و اجرا

پایین بودن هزینه اجرای این نما نیز یکی دیگر از نقاط قوت آن به حساب می‌آید. اگر قیمت تمام شده نمای مونولیت را با سایر متریال‌های مورد استفاده متداول در نظر بگیریم؛ به مراتب کم‌تر است. موضوع مهمی که در مورد اجرای این نما پیش می‌آید به مجریان ساخت آن مربوط می‌شود.

برای دستیابی به نمایی با کیفیت باید در انتخاب مجری اجرای آن دقت لازم را به خرج داد. در سطح کشور افراد کمی هستند که توانایی لازم را در اجرای و ساخت این نما به درستی را داشته باشند.

سرعت اجرا و آماده سازی بالا

در برخی مواقع، طولانی شدن روند اجرای نما، افراد را از انتخاب آن منصرف می‌کند. این طولانی شدن مدت زمان ساخت هزینه را نیز افزایش می‌دهد. از این نوع نما می‌توان به منظور محوطه سازی استفاده کرد. نمای مونولیت در مقایسه با سایر نمونه‌ها بالاترین سرعت اجرا را دارد. بعد از اتمام این نما بر روی سازه تنها 6 ساعت زمان نیاز است تا رطوبت آن خشک شود.

در نمای مونولیت با صرف مدت زمان کوتاهی می‌توان به کیفیت بالایی دست یافت. این نما انتخاب مناسب برای سازه‌هایی با ابعاد زیاد است که مدت زمان کمی برای تحویل پروژه نهایی دارند. از واش بتن و موزاییک نیز می‌توان به منظور محوطه سازی بخش بیرونی در سازه ها استفاده کرد.

ماندگاری طولانی مدت

نمای ساختمان به دلیل این‌که به طور مستقیم در تماس با عوامل مختلف محیطی است؛ تحت تاثیر گرد و غبار قرار می‌گیرد. این موضوع باعث می‌شود که زیبایی ظاهری اولیه نما از بین برود و بعد از مدت کوتاهی نیاز به تعویض و تعمیر آن باشد.

نمای مونولیت به دلیل اینکه جاذب گرد و غبار نیست در این حالت تا مدت زمان طولانی زیبایی و رنگ نما مثل روز اول باقی می‌ماند. این موضوع باعث می‌شود که هزینه‌های مورد نیاز برای تعمیر در دراز مدت نیز کاهش یابد. امکان ریزش و پوسته پوسته شدن در این نما پایین است.

عایق حرارتی و رطوبت

وجود رزین اکریلیک و سیلیکون در ساختار مونولیت باعث می‌شود عایق در برابر رطوبت و حرارت باشد. عایق بودن نما از اتلاف انرژی در فصول مختلف سال جلوگیری می‌کند. این موضوع باعث می‌شود که امکان ترک خوردن نما در این نمونه پایین بیاید. از نمای مونولیت می‌توان برای محوطه سازی استفاده کرد. از موزاییک و واش بتن برای ساخت کف در محیط بیرونی می‌توان بهره برد. این نما حتی در برابر یخ زدگی نیز مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد.

قیمت نمای مونولیت

 مونولیت
عوامل مختلفی در قیمت اجرای این نما موثر است. از جمله فاکتورهای موثر در هزینه ساخت این نما می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ارتفاع سازه
مساحت سطح ساختمان
ساده یا پیچیدگی در ساخت و اجرای نما
کیفیت جنس و متریال مورد استفاده
تعداد مجریان و کارگران
دستمزد هر یک از افراد
ابزارهای کار مورد نیاز

سخن پایانی
زیبایی سازی ساختمان با روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد. استفاده از نمای مونولیت یکی از این راهکارها است. قیمت پایین و وزن سبک این نما سبب شده که امروزه به شدت مورد استفاده قرار گیرد. خشک شدن ملات این نوع نما نیز در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود و به همین سبب می‌توان در سازه‌هایی با ابعاد بالا نیز از آن بهره برد.

جهت مشاوره و ثبت سفارش با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *