به حفاظ های بتنی ای که در کنار جاده ها و به منظور هدایت کردن خودرو ها استفاده می شود، نیوجرسی می گویند. این سازه ها برای کاهش خسارت به خودرو ها در هنگام تصادفات جاده ای به کار می روند.
فهرست مطالب
تعریف نیوجرسی و کاربرد آن
قطعات بلوکی از پیش ساخته شده ای که به منظور ایجاد حفاظ در کنار جاده ها برای جلوگیری از تصادفات به کار میرود، نیوجرسی یا بلوک نیوجرسی می گویند. البته امروزه از قطعات پلاستیکی مختلفی نیز برای ایجاد حفاظ در کنار جاده ها استفاده می شود؛ اما قطعات بتنی به عنوان رایج ترین نوع از این سازه ها شناخته می شود. این قطعات بتنی را به منظور جدا کردن لاین های جاده ها در مسیر های ترافیکی نیز مورد استفاده قرار می دهند.
انواع نیوجرسی +ابعاد آن
امروزه از انواع مختلفی از نیوجرسی ها در جاده و مسیر های جاده ای استفاده می شود که تقسیم بندی آن ها عمدتا بر اساس ابعاد و اندازه می باشد. در این جا به بررسی مهم ترین انواع نیوجرسی مورد استفاده می پردازیم.
مینی نیوجرسی ۵۰×۴۰×۴۰
مسیر های مورد استفاده در مناطق مختلف دارای موقعیت های متفاوتی هستند و ممکن است که در برخی نقاط بسیار باریک هستند و یا این که نیاز به مسدود سازی دارند؛ در چنین شرایطی از انواع نیوجرسی های مینی که دارای ابعاد و اندازه ای به صورت ۵۰×۴۰×۴۰ هستند، استفاده می شود. این نوع از بتن های آماده بسیار ساده و در عین حال محکم و با دوام هستند. از این نوع بتن ها می توان در مسیر های مختلفی استفاده کرد.
نیوجرسی ۱۰۰×۸۰×۵۰
این نوع از بلوک های نیوجرسی از پرکاربردترین انواع این محصولات شناخته می شوند. در سال 1375 از این نوع بلوک ها برای اولین بار استفاده شد. از نیوجرسی های ۱۰۰×۸۰×۵۰ به منظور جداسازی و پارت بندی فضا های سبز، استفاده در پمپ بنزین ها، سد کردن ورود آب رودخانه ها و طغیان آن ها، استفاده در ایستگاه های تاکسی، فرودگاه و غیره استفاده می شود.
نیوجرسی ۲۰۰×۸۰×۵۰
از این نوع نیوجرسی ها نیز در جاده ها استفاده های زیادی صورت می گیرد که همه ساله باعث نجات جان افراد در تصادفات می شود. در ساخت این نوع از جداکننده های نیوجرسی از سنگدانه، سیمان، اتصالات و انواع میلگرد ها استفاده می شود که باعث استحکام فوق العاده آن در تصادفات شده است. نکته مهمی که در مورد این قطعات سیمانی وجود دارد این است که می توان آن ها را به راحتی حمل کرد و در صورت وجود هر مشکلی، قابلیت جابجایی دارند. از دیگر کاربرد های نیوجرسی ۲۰۰×۸۰×۵۰ جلوگیری از نور ماشین های لاین مخالف در شب است که ادامه مسیر را برای راننده ها راحت تر می کند.
نیوجرسی ۳۰۰×۱۱۰×۵۰
نوع دیگری از نیوجرسی های مورد استفاده در راهسازی، انواع ۳۰۰×۱۱۰×۵۰ است که طول آن ها در حدود 3 متر می باشد. از این سازه ها برای مسدود سازی و بستن مسیر هایی است که پهنای زیادی دارند. این نوع از قطعات به دلیل وزن و اندازه بالایی که دارند، توانایی مهار خودروهایی که تصادف می کنند را دارند.
نیوجرسی ۳۰۰×۱۶۰×۵۰
این نوع از نیوجرسی که که آخرین مدل از این قطعات پیش ساخته هستند، دارای ارتفاع زیاد و همچنین وزن بیشتری هستند. استفاده از این قطعات برای ایجاد حایل های بتنی و دیوار در نقاط مختلف می باشد.
فواید استفاده از انواع نیوجرسی در مکان های مختلف
استفاده از نیوجرسی در ابعاد و اندازه های مختلف می تواند کاربرد های متنوعی داشته باشد؛ به همین دلیل می توانیم مزایای زیادی را برای آن مثال بزنیم.
- با استفاده از این قطعات پیش ساخته، به راحتی می توان ترافیک های جاده ای را کنترل کرد.
- امکان وقوع تصادفات با وجود این قطعات بسیار کاهش پیدا می کند و احتمال وقوع تصادفات زنجیره ای نیز به حداقل می رسد.
- از واژگونی و عدم توقف خودرو ها جلوگیری می کند.
- امکان تعویض و جابجایی آن ها وجود دارد.
- مقاومت و استحکام بسیار بالایی دارند.
- نصب بسیار راحت و سریعی دارند.
با توجه به این موارد بدیهی است که کاربرد های این نوع قطعات بسیار بالا باشد و از انواع آن ها نیز در جا های مختلف استفاده شود.
مشخصات فنی نیوجرسی بتنی
در مورد مشخصات فنی نیوجرسی بتنی نکات مختلفی وجود دارد. این قطعات باید از لحاظ وزن، ارتفاع، طول و عرض پاشنه به صورت استاندارد و اصولی طراحی شوند. صرف نظر از مشخصات فنی مورد نیازی که هر کدام از این قطعات باید داشته باشند، قالب ها را باید به گونه ای بسازند که هیچ گونه درز یا حبابی در آن ها نباشد. با توجه به نوع استفاده ای هم که برای این قطعات در نظر گرفته می شود، باید متناسب با نوع کاربردی آن ها باشد.
کاربرد نیوجرسی بتنی
نیوجرسی نوعی از قطعات از پیش ساخته تحت عنوان بتن اکسپوز می باشد که امروزه از انواع آنها در محوطه سازی و ساخت مبلمان شهری استفاده می شود. از مهم ترین این محصولات می توانیم به واش بتن یا موزاییک بتن اشاره کنیم که در ساخت سازه های مختلف شهری مورد استفاده می باشند.
واش بتن دارای انواع مختلفی است که نیوجرسی های جداکننده جز واش بتن درجا به حساب می آیند. آنچه در مورد واش بتن درجا باید بدانید این است که این قطعات سیمانی به صورت ترکیبی از مواد شامل سیمان، ماسه، سنگ های بتنی، روان کننده و چسب بتن ساخته می شوند که از استحکام بالایی برخوردار هستند.
از این قطعات می توان برای اجرای محوطه سازی با ترکیب واش بتن و چمن استفاده کرد که در پارک ها و فضا های سبز استفاده می شود. در این مکان ها می توان از جدا کننده های نیوجرسی نیز برای تفکیک کردن فضا به قسمت های مختلف استفاده کرد.
پروفسور کو اولین تولید کننده انواع سنگ های رودخانه ای در ایران است که در زمینه ساخت و تولید انواع قطعات پیش ساخته محصولات سیمانی فعالیت می کند.
قطعات پیش ساخته و انواع واش بتن ها را می توان به منظور اجرای نمای بیرونی و درونی ساختمان، محوطه سازی و ساخت سازه هایی که در مکان های غیر قابل دسترس هستند، استفاده نمود. برای خرید و سفارش این محصولات می توانید با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.